La o reuniune de Crăciun, mătușa mea, să-i spunem mătușa Amalia, a adus cu ea un puzzle de 1000 de piese. Mătușa Amalia a spus că a luat puzzle-ul pentru ca copiii să aibă altceva de făcut în afară de a se “holba” la gadgeturile lor tot Crăciunul. Toți copiii au fost atât de entuziasmați încât, imediat după cină, s-au repezit cu toții în sufragerie și s-au apucat imediat de puzzle-ul gigant.
După trei zile, copiii au reușit cumva să îl termine. Presupun că întotdeauna există putere în număr, dar asta m-a făcut să mă gândesc: cât timp durează un puzzle de 1000 de piese?
Așadar, cât durează să termini un puzzle de 1000 de piese?
În mare parte, un puzzle de 1000 de piese va dura între 5 și 30 de ore pentru a fi completat. Timpul exact va depinde de design, printre alți factori implicați, cum ar fi experiența, complexitatea imaginii, numărul de culori și modele diferite, dimensiunea și forma pieselor.
Între timp, recordul pentru un puzzle de 1000 de piese a fost realizat de o echipă de două persoane, Joellen Beifuss și Pam Kerstetter, care au terminat puzzle-ul în 1:01:29 ore la Campionatul Național de Puzzle din SUA din 1986.
Cât timp i-ar lua unei persoane obișnuite să completeze un puzzle de 1000 de piese?
Comunitatea de oamenilor pasionați de puzzle-urilor este foarte mare, milioane de oameni din întreaga lume asamblând piese de puzzle pe podea, pe o masă sau pe orice suprafață pe care o consideră viabilă. Cu toate acestea, persoanele care au chef să facă singure puzzle-uri de 1000 de piese nu sunt atât de frecvente. Cele mai multe puzzle-uri de 1000 de piese sunt rezolvate în grupuri de două persoane, dacă nu chiar mai mari.
Cercetând și întrebând în jur, am aflat că o persoană medie va avea nevoie de mai mult sau mai puțin de 7 ore pentru a asambla un puzzle cu 1000 de piese individuale.
Care este cel mai rapid timp de rezolvare a unui puzzle de 1000 de piese?
Să începem cu recordul de 500 de piese înainte de a trece la recordul de 1000 de piese. Joellen Beifuss deține recordul pentru rezolvarea unui puzzle de 500 de piese în cel mai scurt timp. La Campionatul Național de Puzzle Jigsaw din SUA din 1984, desfășurat în Ohio, SUA, a completat un puzzle de 500 de piese în 54 de minute și 10 secunde.
La următoarea categorie se află recordul pentru cel mai rapid timp de rezolvare a unui puzzle de 1000 de piese. Această performanță a fost realizată de o echipă de două persoane din SUA, Joellen Beifuss și Pam Kerstetter, care au terminat puzzle-ul într-o oră, un minut și 29 de secunde, la Campionatul Național de Puzzle Jigsaw din SUA din 1986, desfășurat în Ohio, SUA.
În cazul în care ați vrut să știți cât de mult mai complicat este un puzzle de 1000 de piese în comparație cu unul de 500 de piese, nu este de două ori mai greu. În schimb, potrivit matematicienilor, dificultatea se cvadruplează de fapt. Dintr-o explicație profană, ceea ce face ca diferența să fie mai mare este creșterea exponențială a comparațiilor pe care trebuie să le faci atunci când rezolvi puzzle-uri.
Ce influențează timpul necesar pentru a rezolva un puzzle de 1000 de piese?
Dificultatea unui set de puzzle este cea care dictează timpul necesar pentru a-l finaliza. Dacă este așa, ce face ca dificultatea să difere între numeroasele puzzle-uri de 1000 de piese pe care le puteți găsi?
În primul rând, este vorba de colorarea imaginii de pe puzzle. De exemplu, să luăm o imagine de 1000 de piese care poate fi ușor împărțită în funcție de culori, cum ar fi cerul albastru, pajiștea verde, colibele maro și munții gri; practic ai patru puzzle-uri de 250 de piese într-unul singur. Acesta ar fi considerabil mai ușor de rezolvat datorită contextului de culori, în comparație cu un puzzle care descrie doar un cer albastru în întregime.
Mediul folosit pentru imaginea de pe puzzle poate crește, de asemenea, dificultatea acestuia și timpul necesar pentru a-l finaliza. De exemplu, o fotografie a unei anumite străzi din Italia ar fi mai ușor de asamblat decât o pictură a aceluiași subiect.
Acest lucru se datorează faptului că fotografia va avea margini mult mai clare și granițe între culori, ceea ce o face cumva mai previzibilă.
Nu în ultimul rând, este vorba despre tipul de piese care compun puzzle-ul gigantic. Din punct de vedere al dimensiunii, piesele mai mari ar fi mai ușor de asamblat, deoarece primești mai multe indicii și informații cu privire la piesele cu care sunt conectate.
În ceea ce privește forma pieselor, cele mai simple puzzle-uri gigantice sunt, de obicei, cele tăiate în grilă, cu colțuri potrivite în ambele sensuri. Cele tăiate în bandă și cele tăiate la întâmplare sunt cele mai greu de făcut, respectiv cele mai dificile.
Cum rezolvi un puzzle de 1000 de piese?
Discuția despre timpul necesar pentru a rezolva un puzzle de 1000 de piese a fost interesantă, dar cum anume rezolvi unul? În ceea ce privește primul pas pe care îl faci întotdeauna când rezolvi puzzle-uri, trebuie să te asiguri că toate piesele sunt întoarse cu fața în sus. Acest lucru va reduce drastic timpul pe care îl veți petrece căutând piesele potrivite și va diminua stresul de a termina puzzle-ul.
Apoi, dacă puzzle-ul are caracteristici proeminente de culoare sau model, ar trebui să sortați piesele de puzzle în grupuri pe baza distincțiilor disponibile. Sortarea pieselor în grupuri bazate pe o trăsătură comună va face ca puzzle-ul să fie mai ușor de rezolvat.
Apoi, puteți începe acum să asamblați puzzle-ul. Începeți prin a asambla mai întâi piesele de margine, deoarece acest lucru vă ajută să vă imaginați structura generală a puzzle-ului. Continuați să completați secțiunile cu obiecte mari și îndrăznețe, forme și culori. Acestea sunt adesea mai ușor de început în comparație cu detaliile mai mici ale puzzle-ului.
În cele din urmă, terminați restul și nu uitați să faceți pauze între ele. Reîmprospătarea minții vă va ajuta cu siguranță să vedeți conexiunile care v-ar fi putut scăpa.
Ce faci cu un puzzle de 1000 de piese, după ce l-ai terminat?
Poate că ai terminat puzzle-ul, ai înregistrat cât timp ți-a luat și ai fost mulțumit (sau nu) de rezultate – și acum? Ei bine, există câteva căi de urmat de aici. În primul rând, puteți face o fotografie a puzzle-ului pe care l-ați terminat după ore de muncă asiduă. Cu o fotografie, aceasta va dura practic pentru totdeauna și veți putea să vă amintiți mereu de această ispravă în viitor.
În caz contrar, îl puteți descompune și îl puteți pune înapoi în cutie pentru viitor. Poate că vrei să o dăruiești altcuiva, vrei să o aduci la un fel de adunare, cum ar fi o petrecere în pijamale, sau plănuiești să organizezi o petrecere de puzzle cândva în viitor.
“Dar ce se întâmplă dacă nu vreau să stric ceva la care am lucrat cu migală ore întregi?” Nu vă faceți griji. Nu sunteți singurul care are acest sentiment. Ca atare, dacă ești interesat, există multe ghiduri care te învață cum să-ți înrămezi opera de artă pentru a o putea agăța pe un perete.
Terminarea unui puzzle nu este întotdeauna o chestiune de viteză. De fapt, mulți dintre cei care s-au apucat de puzzle-uri au trecut și ei prin același sentiment: dorința de a afla care sunt timpii record.
Cu toate acestea, atunci când parcurgi un puzzle doar cu acest obiectiv în minte, pierzi frumusețea care se află în cadrul procesului. Aprecierea micilor detalii, admirarea puzzle-ului pe măsură ce se asamblează încet și relaxarea pe care ar trebui să o ofere oamenilor.
Dar dacă ești cu adevărat hotărât să fii cel mai rapid înainte de toate, atunci, nu mai aștepta, apucă-te și întrece-te cu timpul!
[…] citiți acest articol, probabil că tocmai ați terminat un puzzle epuizant. S-ar putea să fiți unul dintre cei care nu suportă să-și despartă puzzle-urile și să le […]